Uitstapje naar de dierenarts

Uitstapje naar de dierenarts

De orthopedagogische dagbehandeling (OPD) van Kleur Kinder- en Jeugdzorg biedt ondersteuning en begeleiding aan ouders en hun zeer jonge kind (0-5 jaar) waarbij een ontwikkelingsachterstand wordt vermoed. Door middel van observatie en diagnostiek wordt er gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en hoe het omgaat met zijn beperkingen. De ontwikkelingsstimulering kan zich richten op zelfredzaamheid, sociaal emotionele ontwikkeling, motoriek, zintuiglijke ontwikkeling, communicatie en verstandelijke ontwikkeling.

Jayden zit op groep Elmer (OPD). Hij doet mee aan het activiteitenprogramma: Dogs make a Difference. Dit activiteitenprogramma richt zich op kinderen met een ontwikkelingsachterstand met een leeftijd van ongeveer 3 tot 6 jaar. Het doel van het project is, door het opdoen van succeservaringen, het vergroten van het zelfvertrouwen van de kinderen.

Een van de activiteiten welke we hebben ondernomen is een bezoek aan de dierenarts.

27 februari 2013

Vandaag met Jayden, hond Toetie begeleider Sanne en ik naar dierenarts Maaike Nuiten gegaan in het Pet Wellness Center in Nijmegen. Ik had voor ons een afspraak gemaakt, om hem te laten zien wat een dierenarts doet bij een hond als zijn tanden / gebit en gewicht gecontroleerd moeten worden. Met z’n vieren in de auto, waarin Toetie met gekwispel en een lik liet merken dat ze het fijn vond om Jayden weer te zien en dat vond hij ook.

Bij de dierenarts uitgestapt en nadat ik de riem van Jayden en die van mij had vastgeklikt aan het tuigje van Toetie, mocht Toetie uit de auto. Jayden lette met een aanwijzing van Sanne goed op dat Toetie naast hem bleef lopen.

De dierenarts legde ons uit wat de knopjes van de behandeltafel betekenden en Jayden mocht op één daarvan drukken. Toetie liep de tafel op en met uitleg keek de dierenarts in haar gebit, dat er goed uitzag, ondanks wat gele plekken. Ze knipte ook de nagels van de wolfsklauwen af. Daarna werd Toetie gewogen. Ik wist het wel: ze is te zwaar. Sanne en ik legden Jayden uit dat we vanwege dat te zwaar zijn / worden wel eens tegen hem zeiden dat hij niet nog meer brokjes in een bakje mocht geven. Tot slot mocht Jayden van de dierenarts Toetie 2 brokjes geven en Toetie kreeg ook een lekkere kauwstaaf mee.

Na afloop liepen we door de dierenwinkel van Pets Place naar buiten, nog even het konijn (door Jayden Snuffie gedoopt) en de cavia goedendag gezegd en buiten ook wat foto’s gemaakt. Met hulp van Jayden Toetie in de achterbak laten springen. Het was een leuk bezoek bij de dierenarts. Dat geven de foto’s ook weer: Jayden een knappe filmster!

Jayden liet na afloop weten dat hij het erg leuk vond en speelt sindsdien soms dierenarts met de knuffelhond.

Hartelijke groet van Lies

Sanne Vroegop en Lies Begheyn en haar herdershond Toetie

Dogs Make a Difference in samenwerking met Orthopedisch Dagbehandeling Kindcampus Grootstal van Kleur Kinder- en Jeugdzorg (www.kleur.eu):

Geef een reactie