Onze werkwijze

De eigenaar-hond teams

Voordat een baasje met zijn of haar hond bezoeken gaat afleggen wordt de hond getest op gedrag en veiligheid en wordt bekeken of de hond het leuk vindt om veel geaaid te worden. Blaffen en springen zien we liever niet tijdens zo’n eerste kennismaking met de hond. DMD werkt hiervoor samen met iemand die gediplomeerd is om honden te testen. DMD ondersteunt de vrijwilligers met tips om de bezoeken zo aangenaam mogelijk te maken. Ook tijdens de jaarlijkse workshop kunt u praktische tips over hondengedrag krijgen.  Als u een hond heeft en interesse heeft om mee te doen als vrijwilliger samen met uw hond dan kunt u zich bij DMD aanmelden, zie onder ‘Contact met DMD’. Graag zelfs, want DMD zoekt altijd meer honden en eigenaren!

 

Knuffeluur

DMD bekijkt samen met de hondeneigenaar welke doelgroep/locatie geschikt is om te bezoeken. Het is belangrijk dat de hond het leuk vindt! Tijdens een bezoek houdt de eigenaar de hond aangelijnd en zorgt ervoor dat de hond geaaid en geknuffeld kan worden en dat er met de hond gespeeld kan worden door ieder die dat wil.

Er zijn al verschillende honden als vrijwilliger werkzaam. Al deze honden worden graag geaaid. De ene hond vindt het ook erg leuk om een pootje te geven, een andere hond laat zich gemakkelijk op schoot nemen, weer een andere laat graag een kunstje zien.

Een hond die liefdevol zijn snuit op uw schoot legt: dat herinnert u misschien aan uw jonge jaren toen u nog zo’n trouwe viervoeter in huis had.

 

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid: Dogs Make a Difference is een vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers en de functionarissen van de organisatie werken ook vrijwillig. Reiskosten worden betaald aan de vrijwilligers voor reizen buiten Nijmegen. Daarvoor moeten ze een declaratie indienen. Bij veel organisaties worden de reiskosten door de zorgorganisatie zelf betaald. De wens bestaat om de kosten voor de coördinatie van alle werkzaamheden van DMD op termijn te belonen, bijvoorbeeld op declaratiebasis via subsidiëring van projecten.